به گزارش شهرآرانیوز، جاستین تورودو، نخستوزیر کانادا امروز جمعه تحریمهای جدیدی علیه ایران اعلام کرد. او از جمله گفته ۱۰ هزار نفر از اعضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی برای همیشه از ورود به کانادا منع خواهند شد.
طبق گزارش خبرگزاری رویترز با این تصمیم نیمی از سران سپاه پاسداران انقلاب اسلامی برای همیشه از ورود به کانادا منع میشوند. تروردو در جمع خبرنگاران گفت: «ما با استفاده از قدرتمندترین مفاد موجود در "قانون محافظت از پناهندگان و مهاجران"، به دنبال درج رژیم ایران [در فهرست تحریمی] از جمله سران سپاه خواهیم بود.»
وی اضافه کرد: «درج نام یک رژیم [در فهرست تحریمی] تصمیمی همیشگی است. این به معنای آن است که ورود ۱۰ هزار نفر از سران سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به کانادا برای همیشه ممنوع خواهد بود.»
ترودو گفت این اقدام تنها «در شرایط جدی»، نظیر کشورهایی که مرتکب جرائم جنگی یا نسلکشی شدهاند به کار گرفته شده است.
وی گفت علاوه بر این تحریمها کانادا قصد دارد علیه افرادی که «بیشترین تقصیر را در رفتارهای مخرب ایران دارند» تحریمهای هدفمند اعمال کند. او همچنین گفت که کانادا ۷۶ میلیون دلار برای افزایش ظرفیت خود جهت اجرای این تحریمها هزینه خواهد کرد.
نخستوزیر کانادا و معاون او سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را «سازمان تروریستی» خوانده و گفتند علیه اعضای این سازمان محدودیتهای مسافرتی و مالی در نظر گرفتهاند.
«کریستیا فریلند»، معاون ترودو هم در این جلسه با بیان اتهامات اثباتنشده گفت که ایران «کشور حامی تروریسم دولتی» است. او، با لحنی تند و ستیزهجویانه گفت: «[ایران]، ظالم، تئوکراتیک و زنستیز است. سران سپاه، تروریست هستند و سپاه پاسداران، سازمانی تروریستی است.»
وی اضافه کرد: «امروز ما با فهرست کردن سپاه پاسداران ذیل IRPA (قانون محافظت از پناهندگان و مهاجران) و در واقع با فهرست کردن سران رژیم ایران این واقعیتها را رسماً به رسمیت میشناسیم و مطابق آنها اقدام میکنیم.»
IRPA، قانونی مصوب پارلمان کانادا است که در آن دستورالمعلهایی برای مهاجرت اتباع خارجی به آن کشور مشخص شده است.
کانادا در روزهای گذشته هم اقداماتی را در حمایت از اغتشاش در ایران انجام داده است. این کشور، از جمله روز چهارم مهرماه اعلام کرد دهها فرد و نهاد ایرانی از جمله پلیس امنیت اخلاقی را در فهرست تحریمها قرار داده است.
«جاستین ترودو»، نخستوزیر کانادا در آن روز طی اظهاراتی مداخلهجویانه گفت: «خطاب به زنان ایرانی که در حال اعتراض هستید و کسانی که از شما پشتیبانی میکنند میگویم که ما در کنار شما هستیم.»
وی اضافه کرد: «ما با صداهای خودمان- صداهای همه کاناداییها- و میلیونها نفر در سراسر جهان همراه شده و از دولت ایران میخواهیم به صدای مردم خودش گوش بدهد، سرکوب آزادیها و حقوق آنها را خاتمه داده و به زنان و مردم ایران اجازه بدهد زندگیشان را بکنند و به صورت مسالمتآمیز نظراتشان را بیان کنند.»
کانادا دولتی همسو با آمریکا است و در سالهای گذشته از تحریمهای آن کشور هم علیه ایران تبعیت کرده است. تحریم پلیس امنیت اخلاقی ایران، چند روز بعد از آن صورت گرفت که واشنگتن هم همین نهاد را در فهرست تحریمها قرار داد.
تحلیلگران دستکم بخشی از انگیزههای آمریکا را به مذاکرات وین مربوط میدانند. مطابق این تحلیل، واشنگتن در شرایطی که در برابر دست برتر ایران در مذاکرات رفع تحریمهای وین چارهای پیش رو نمیبینند قصد دارند از طریق تحریک افکار عمومی و دعوت به آشوب در ایران یک اهرم فشار برای خودشان دست و پا کنند.
منبع: فارس